Donate Today

Shopping Cart

Your Shopping Cart is empty

Visit Store
Change Font Size
Change Font Size

Shopping Cart

Your Shopping Cart is empty

Visit Store

November

15

1984

November 15, 1984



Choose a date:

Diary Entry - 11/15/1984

Thursday, November 15, 1984

View the President's Schedule

At 8:20 A.M. called the crew of the Shuttle. Signal had worked out a connection with Houston Space Center so that I saw the crew on T.V. while I was talking to them. Thanks to Bill Buckley I had a meeting with an editor from Doubleday who brought suggestions on how I should keep records like this for an eventual book or books on my terms in office. He was a fine man & most informative—his name—Sam Vaughn. We had a 2 hour cabinet meeting on the matter of our ec. program. The meeting of 2 days ago was on the front page of the papers yesterday. I wish we could learn who is leaking to the press. We had sworn everyone to secrecy & did so again today. It’s a d--n uncomfortable feeling & inhibits all of us from voicing opinions. We’re facing a battle to get the spending cuts we must have but I intend to take our case to the people. Cap W. came in re some defense problems. I didn’t take up the Sec. St. problem with him—pending a session with the V.P. who has some input on that matter.

One of the gentlemen at the reception for Am. Security Council & Pc. thru Strength Coalition—collapsed in the Blue Rm. Our W.H. doctor & nurse took over & he was taken to the hospital. I dont know the outcome yet.

[Upper right-hand corner of page starting with Thursday, November 15, 1984, shows a miniature copy of the presidential schedule for this date.]

8:30 am    Phone Call to Crew of Residence

(5 min)    Space Shuttle “Discovery”    (Fuller)

9:00 am    Staff Time

(30 min)    (Baker, Meese, Deaver)    Oval Office

9:30 am   National Security Briefing

(15 min)     (McFarlane)                  Oval Office

9:45 am   Senior Staff Time Oval Office

(15 min)

10:00 am   Personal Staff Time Oval Office

(2 hrs)

12:00 pm   Lunch   Oval Office

(60 min)

1:00 pm    Meeting with Sam Vaughn  

(20 min)    Principal Editor of Doubleday (Darman)    Oval Office

1:30 pm   Cabinet Time

(2 hrs)    (Fuller)     Cabinet Room

3:30 pm   Personal Staff Time   Oval Office

(45 min)

4:15 pm   Personnel Time  

(20 min)    (Herrington)    Oval Office

4:45 pm   Administrative Time   Oval Office

(15 min)

1. Photo with Clarence Brown, Commander of the American Legion (Whittlesey)

2. Photo with Tih-Wu-Weng, Chairman of the Board, World Journal (Meese)

3. Receive Report from the Presidential Advisory Committee on Small and Minority Business (Fuller)

5:00 pm Reception for the American Security Residence

(20 min)    Council’s Coalition for Peace through Strength    (McFarlane/Rosebush)

[A copy of the presidential schedule dated Friday, November 16, 1984, is enclosed in the diary.]

9:00 am   Staff Time   Oval Office

(30 min)

9:30 am   Nat. Security Briefing

(15 min)    (McFarlane)    Oval Office

9:45 am   Meeting with Peter McPherson  

(15 min)    (McFarlane)    Oval Office

10:00 am   Briefing Session

(30 min)    (McFarlane/Fielding)   Oval Office

10:30 am   Personal Staff Time   Oval Office

(30 min)

11:00 am   N.S.P.G. Meeting

(60 min)    (McFarlane)    Situation Room

12:00 pm   Lunch & Personal Staff Time   Oval Office

(75 min)

1:15 pm   Presentation of Thanksgiving Turkey

(10 min)    (Whittlessey)    Rose Garden

1:30 pm   Meeting with Secretary Shultz   Oval Office

(30 min)

2:00 pm*    Meeting with Foreign Minister   Oval Office

(30 min)    Yaqub Khan of Pakistan    (McFarlane)